Onderzoek en Beleid

EU-miljoenen wachten op projecten vanuit agrarisch MKB

In 2014 begint Brussel met het uitdelen van maar liefst 70 miljard euro voor innovatieve projecten binnen het chemieprogramma van Horizon 2020. Hier valt ook een groot deel van de duurzame landbouw onder, zoals: broeikasgassen, water, lucht, biomassa, voedselveiligheid. Ook het agrarisch MKB wordt uitgenodigd projecten voor financiering in te dienen.
Zeer teleurstellend was de deelname van Nederlandse MKB-bedrijven aan de vorige EU-subsidieronde: bij de eerste duizend indieners, zat geen enkel Nederlands MKB-bedrijf. Toen werd in totaal 50 miljard euro uitgedeeld. Dat moet deze ronde beter, vindt het Agentschap.NL. Zij zal het Nederlandse bedrijfsleven dan ook actief helpen met het vinden van de juiste weg in het Europese subsidiewoud. De spelregels zijn onlangs sterk vereenvoudigd, aldus het Agentschap.
Welke projecten gesubsidieerd worden en hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen leest u in V-focus december 2013.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?