NIEUWS


ABAB en Alfa vanaf 2025 samen verder als AAFF

23 jul 2024

Dit jaar communiceren ABAB en Alfa Accountants en Adviseurs nog onder hun eigen naam, maar vanaf 2025 gaan beide bedrijven samen verder onder de naam AAFF.


‘Vuist op tafel vraagt goed plan’

16 jul 2024 | Premium

Allard Andela is secretaris van de stichting Samenleving, Natuur en Landbouw. SLN publiceerde het boek ‘Eerlijke verhalen van boeren en burgers’ met interviews met deskundige boeren en burgers.


ForFarmers neemt Van Triest Veevoeders over

1 jul 2024

ForFarmers heeft een overeenkomst gesloten met betrekking tot de overname van Van Triest Veevoeders (Van Triest), gespecialiseerd in het verhandelen van reststromen.


Nieuwe wolvenwet in Frankrijk

25 jun 2024

Frankrijk heeft nieuwe wetgeving over de wolf. De landelijke telmethode wordt aangepast en de procedure en voorwaarden voor afschot worden vereenvoudigd. Grofweg sluit het nieuwe vijfjarenplan aan bij het eerder gepresenteerde plan.


Antibioticagebruik stabiliseert in de meeste diersectoren

19 jun 2024

Het gebruik van antibiotica is in 2023 in de meeste veehouderijsectoren gestabiliseerd. Dat meldt de Autoriteit Diergeneesmiddelen (SDa) in haar nieuwe jaarlijkse rapport. De melkgeiten-, pluimvee-, rundvee- en varkenssector hebben gebruikspatroon vergelijkbaar met dat van vorig jaar. Het gebruik in de kalkoensector is in 2023 gedaald met 34,2 procent. Het antibioticumgebruik in de kalversector en […]


‘PAS-Melders nog steeds in de knel na vijf jaar onzekerheid’

14 jun 2024

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de PAS-melders in de illegaliteit terechtkwamen na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019. Sindsdien verkeren ruim drieduizend boeren nog steeds in onzekerheid door bureaucratische obstakels.


Frankrijk: nieuwe strategie reductie gebruik gewasbeschermingsmiddelen uitgebracht

1 jun 2024

De Franse regering heeft op 6 mei 2024 de nieuwe strategie Ecophyto 2030 voor de vermindering van gewasbeschermingsmiddelen uitgebracht. Deze strategie sluit meer aan bij de algemene EU-lijn dan de vorige. 


‘Geen ranking noodzakelijk bij Lbv regeling’

30 mei 2024

Vorige maand kondigde RVO al aan dat het budget voor de Landelijke Beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) en Lbv-plus is verhoogd met bijna 1,45 miljard euro. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat aanvragen voor de Lbv niet langer gerangschikt worden, waardoor veel veehouders eindelijk zekerheid krijgen.