Over ons

V-focus wordt gelezen door adviseurs, bestuurders en beleidsmakers in de veehouderijsectoren. Het blad bestaat uit drie rubrieken, met elk een eigen karakter.

Onderzoek & Beleid

Deze rubriek is bestemd voor artikelen vanuit het wetenschappelijke onderzoek. Wetenschappers doen veelal zelf verslag van hun onderzoeksresultaten. De historie van V-focus ligt in het Wageningse praktijkonderzoek op het gebied van de veehouderij en ook anno nu wordt er veel samengewerkt met Wageningse onderzoekers. Maar ook voor de andere onderzoeksinstituten staat V-focus uiteraard open.

Mens & Mening

Deze rubriek betreft kritische onderzoeksjournalistiek. Wat is er waar van de feiten die de veehouderijsectoren worden voorgehouden? De onderwerpen die V-focus zo feitelijk mogelijk tot op de bodem uitspit, worden in het algemeen ingebracht door lezers. Het gaat dan over knelpunten waar adviseurs tegenaan lopen in het veld. Maar geregeld zijn het ook beleidsmakers die onderwerpen inbrengen, en een enkele keer zelfs een politicus.

Adviseursnieuws

In de veehouderijsectoren zijn drie grote belangenverenigingen voor adviseurs actief. Alle drie de adviseursgroeperingen komen aan bod in deze rubriek. Ook is er aandacht voor commerciële training, bedrijfsnieuws en gezellige reportages.

De redactie wil onafhankelijk zijn en probeert alle onderwerpen zo objectief mogelijk te belichten. Naast de grote inbreng van deskundigen vanuit het onderzoek, werkt V-focus met een redactie van mensen die hun roots hebben liggen in onder meer het bedrijfsleven en het beleid.