Adviseurs

Adviespool natuurinclusieve kringlooplandbouw

De provincie Friesland heeft in samenwerking met Living Lab Fryslân de Landbouwadviespool (LAP) opgezet. De LAP is een netwerk van onafhankelijke adviseurs die Friese boeren op hun erf helpen bij natuurinclusieve kringlooplandbouw.

Friese boeren kunnen bij de Landbouwadviespool terecht met bedrijfsspecifieke vragen over natuurinclusieve kringlooplandbouw. Zowel de provincie als Living Lab Fryslân ervaren dat steeds meer boeren in Friesland bezig zijn met natuurinclusieve landbouw (NIL) of daar meer concrete kennis over willen krijgen. NIL vergt vaak extensiever gebruik van grond of op een andere wijze met de bodem omgaan. Onafhankelijke adviseurs kunnen nu de vragen van boeren beantwoorden. Zij doen dit met ondersteuning van een netwerk van organisaties zoals de agrarische collectieven, landbouw- en natuurorganisaties, It Wetterskip, kennisinstellingen en de provincie Fryslân.

Projectleider Gerrie Visser van Living Lab Fryslân: “Er komen bij ons veel vragen van boeren binnen over tal van onderwerpen over natuurinclusieve landbouw. Financieel gezien levert het de boer niet meteen meer op, maar wel veel meer biodiversiteit. Waar externe kennis vaak bij kan helpen is om vanuit een integrale, vernieuwende blik naar de totale bedrijfsvoering te kijken en op die manier te kijken naar meer ruimte voor biodiversiteit en een gezond verdienmodel.”

Afbeelding: Living Lab Fryslân
Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Adviseurs
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?