Adviseurs

‘Wij komen even niet’

Het Corona-virus houdt Nederland in zijn greep en veel mensen werken vanuit huis. Voor sommige beroepen kan dit echter lastig zijn, zoals voor adviseurs. V-focus vroeg aan drie erfbetreders hoe zij omgaan met het Corona-virus.

Teun Sleurink – Consultant bij Dairy Tuner

“Op dit moment komen we gewoon even niet op het boerenerf, verder gaat het werk wel gewoon door”, geeft Teun Sleurink aan. Normaal gesproken hebben ze elke vier tot zes weken een bedrijfsbezoek, die zijn nu uitgesteld. Overleg vindt wel plaats op afstand, voornamelijk telefonisch of via Skype, Facetime en Whatsapp. “Het contact met boeren gaat goed. Skype is zo gedownload en via teamviewer kan er makkelijk data worden opgehaald uit de software van het bedrijf. De meeste boeren kennen Teamviewer al vanuit service bij de robot. Er zijn geen problemen door bijvoorbeeld een slechte internetverbinding.”

Edwin van Werven – Verkoopleider Rundvee Oost Nederland

Net als de consultants van Dairy Tuner gaan ook de voedingsadviseurs van De Heus niet meer op pad. “Eigenlijk gaat het heel goed”, vertelt Edwin van Werven “we hebben goed contact met de klanten via telefoon maar ook Skype en Microsoft Teams worden gebruikt om te video bellen.” Sinds 16 maart werken alle adviseurs vanuit huis. Nu de reistijd is weggevallen hebben zij meer tijd om administratie bij te werken of wat extra projecten op te pakken. “Het werk gaat volop door.” “De klanten hebben veel begrip voor de situatie en gebruiken zelf ook volop nieuwe media.” Zo laten klanten geregeld dingen zien door filmpjes of foto’s naar de adviseurs te sturen.

Paul Lueb – Verkoopadviseur Lely

“We bellen nu altijd voordat we bij iemand op bezoek gaan. Als ze ziek zijn of liever niet willen dat we komen, dan komen we niet”, vertelt verkoopadviseur Paul Lueb. Als hij niet langs kan komen heeft hij voornamelijk telefonisch contact met klanten. “Er is ook redelijk wat uitgesteld, ik denk nu 75 procent van mijn werkzaamheden . Het is vooral jammer dat je niet meer even je hoofd om de deur kan steken om te vragen hoe het gaat.”

Over de auteur: Sandra Wilgenhof
Sandra Wilgenhof (1998) studeert Dier- en veehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Via stages op de middelbare school in aanraking gekomen met veehouderij en...
Meer over:
Adviseurs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?