Algemeen | Visie en Opinie

Lees de beste artikelen uit V-focus april 2017

Lees vijf, door de redactie geselecteerde artikelen, uit V-focus.

  • Unieke artikelen van de wetenschap over actuele ontwikkelingen
  • Diepgravende onderzoeksjournalistiek over kwesties die ertoe doe
  • Verrassende interviews en visies

Abonnees van V-focus hebben met hun V-focus-account onbeperkt toegang tot alle artikelen in het archief. Heeft u uw V-focus-account al aangemaakt? Niet-abonnees krijgen met een gratis V-focus-account tijdelijk toegang tot onder andere deze 5 artikelen uit het nieuwste nummer. Hoe helpt V-focus u vandaag?

1. Minder mest – waarom dan geen schoner water?

Sinds 2000 is de hoeveelheid mest (N en P) op landbouwgronden met 30% verminderd. Desondanks verbetert de waterkwaliteit vrijwel niet. Hoe kan dit? Bodemkwaliteit en waterpeil lijken meer bepalend dan mestgift. Lees het artikel >

2. Hoge arbeidsefficiëntie door gezond vee en inzet techniek

Arbeidsefficiëntie en –gemak brengen kosten met zich, terwijl het goed op elkaar afstemmen van de productiemiddelen leidt tot een hoger saldo. Het bedrijf van Koeien & Kansen deelnemer Mts. Pijnenborg economisch doorgerekend. Lees het artikel >

3. Landbouw- en BTW-vrijstelling op nominatie te verdwijnen

Politici krijgen steeds meer moeite met uitzonderingen voor de landbouw. Een aantal specifieke landbouwvrijstellingen lijken daardoor op korte termijn te verdwijnen. Wat betekent dit voor boerenbedrijven? Lees het artikel >

4. Driehoeksverhouding op boerenerf loont

Waar dierenarts en voeradviseurs samenwerken op het boerenerf, worden betere resultaten gehaald op het gebied van diergezondheid. Lees het artikel >

5. De impact van giftige communicatie

Waar mensen zijn, is giftige communicatie: steken onder water, sarcastische grappen. Giftige communicatie heeft impact op relaties. Gelukkig is er antigif. Lees het artikel >

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?