Algemeen | Onderzoek en Beleid

Ammoniakonderzoekers: ‘WUR voegt meer rook toe aan rookgordijn”

Enkele reflecties op ‘Enkele kanttekeningen bij onderzoek van Hanekamp et al.’ – Het rookgordijn van de WUR

Door Jaap Hanekamp en Marcel Crok

De WUR heeft inmiddels enkele kanttekeningen geplaatst bij ons onderzoek. Deze reactie werd uitgedeeld tijdens de overhandiging van ons rapport aan de Kamerleden Geurts (CDA) en Dijkgraaf (SGP). Het eerste wat wij dr. Bastiaan Meerburg van de WUR vroegen was: ‘Wie heeft het stuk geschreven?’ Want zoals te zien staan er geen auteursnamen bij. Meerburg wilde geen namen noemen, maar suggereerde dat prof. Dr. Louise Fresco hoogstpersoonlijk haar goedkeuring aan deze ‘statement’ had gegeven. Dijkgraaf, als hoogleraar verbonden aan Erasmus School of Economics, hoorde het hoofdschuddend aan. Erasmus zou zoiets nooit doen, een niet-ondertekende statement uitvaardigen. Het is aan individuele onderzoekers om op persoonlijke titel te reageren, aldus Dijkgraaf.

Zie voor de volledige reflectie:

Reactie op WUR (27-01-2017 Hanekamp, Crok, Briggs)

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?