Bedrijfsnieuws

Agrifirm neemt mengvoerbedrijf Paszmark over

De Agrifirm Group heeft het Poolse mengvoerbedrijf Paszmark overgenomen. Dat meldt het bedrijf.  Paszmark is van oorsprong een familiebedrijf dat zich richt op de pluimvee-, varkens- en rundveesector en is gevestigd in Płosnica, nabij Żuromin.
Door de gunstige ligging van Paszmark in combinatie met de spreiding van de 3 andere Poolse mengvoerfabrieken van Agrifirm in Szamotuły, Margonin en Topola, zet de coöperatie een belangrijke stap in de richting van volledig landelijke dekking in de Poolse markt. Dit geeft Agrifirm mogelijkheden om het marktaandeel in Polen verder te vergroten.
Paszmark is opgericht in 1995. Het familiebedrijf heeft 29 medewerkers, die na de overname door Agrifirm werkzaam zullen blijven bij het bedrijf. Het bedrijf heeft een capaciteit van 50.000 ton mengvoer en is gevestigd in een gebied met een hoge veedichtheid. Het een-na-grootste pluimvee- en varkensgebied in Polen komt hiermee binnen bereik. Daarnaast biedt de locatie toegang tot de belangrijkste rundveeregio in Polen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?