Bedrijfsnieuws

Jakob Bartelds nieuwe voorzitter LTO Noord

Jacob Bartelds voorzitter LTO Noord.
Jacob Bartelds voorzitter LTO Noord.

Jakob Bartelds (58) is op 30 juni benoemd als nieuwe voorzitter van LTO Noord. Hij nam de voorzittershamer over van Annette van Velde. Zij was waarnemend voorzitter sinds het vertrek van Siem Jan Schenk, augustus vorig jaar. Bartelds woont in het Drentse Tweede Exloërmond en heeft met twee neven een akkerbouwbedrijf met een veenkoloniaal bouwplan van 400 ha. Daarnaast is hij eigenaar van een Pluimveehouderij met 26.000 Freiland kippen.
Bartelds vervuld diverse nevenfuncties. Hij is lid van het Dagelijks Bestuur van Waterschap Hunze & Aa’s, voorzitter van de Raad van Toezicht van Cosun, bestuursvoorzitter van verzekeringsmaatschappij Agriver en lid van het bestuur van Fagoed
Volgens Bartelds is er veel te doen in de sectoren en organisatie in een tijd waarin individueler, heftiger en sneller wordt gereageerd en gehandeld. Voor hem staan dan ook verantwoordelijkheid nemen en verantwoording afleggen voorop. Voorzitter Bartelds: ”We hebben te maken met diverse randvoorwaarden voor het ondernemen in alle sectoren. En ook met dagelijkse problemen en incidenten in de bedrijfsvoering”. Hij verwijst daarbij naar de situatie in de varkenssector, de neerslagoverlast in het zuiden en de Brexit.
De heer Bartelds geeft daarnaast aan dat LTO Noord beter bekend en erkend moet worden. ”We moeten daarom samen intern oplossingen zoeken in het belang van de leden. Het is beter om eerst intern een compromis te sluiten en zo met één verhaal naar buiten te treden. We moeten daarbij rationeel blijven, want met emotionele discussies win je nauwelijks Ook moeten we veel meer de samenwerking tussen de sectoren zoeken.”

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?