Bedrijfsnieuws

Bram Vos nieuwe directeur Environmental Sciences WUR

Vos_Bram de_WURDe raad van bestuur van Wageningen UR maakt bekend dat Bram de Vos is benoemd als algemeen directeur van de Environmental Sciences Group, een van de vijf kenniseenheden van Wageningen UR.

Bram de Vos (1959) is momenteel Science Group Leader bij AgResearch, een van Nieuw-Zeelands grootste instituten voor toegepast onderzoek. De Vos is binnen AgResearch verantwoordelijk voor de Science Group Environment, die onderzoek doet naar onder meer landgebruik en landbouwkundige productiesystemen in relatie tot milieu-impact en klimaatverandering. Na bijna vijf jaar in Nieuw-Zeeland gewerkt te hebben keert hij voor zijn nieuwe functie terug naar Nederland.

De Vos pakt zijn nieuwe taak per 1 september op en zal leiding gaan geven aan onderzoeksinstituut Alterra en het departement Omgevingswetenschappen van Wageningen University, die samen de Environmental Sciences Group (ESG) van Wageningen UR vormen.
De nieuw benoemde directeur is geen onbekende op Wageningen Campus. Na zijn studie Technische natuurkunde aan de TU Delft, promoveerde De Vos in de Landbouwwetenschappen aan Wageningen University in 1997. Hij werkte van 1986 tot en met 2009 in verschillende rollen bij onderzoeksinstituut Alterra en haar voorlopers, van bodemonderzoeker, projectleider en teamleider tot operationeel manager van het Centrum Bodem.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?