Bedrijfsnieuws

Voergroep Zuid nieuwe naam van mengvoerbedrijf

Voergroep Zuid, dat is de nieuwe naam van het mengvoerbedrijf dat is ontstaan na de fusie van Boerenbond Deurne, Isidorus en BoerenBond Helden. Leden hebben op 19 en 21 mei ingestemd met de fusie van de drie coöperaties ingestemd. Alle agro-activiteiten worden samengebracht in BoerenBond Agro.

Centraal in de missie van Voergroep Zuid staat het realiseren van meer rendement op het boeren- en tuinderserf. Algemeen directeur van het bedrijf, Dick Kroot: “We noemen dat Coöperatie 3.0. Een coöperatie die geld verdient voor boeren en tuinders in plaats van geld verdient aan boeren en tuinders.” Voergroep Zuid is de vierde grootste leverancier van mengvoer in Nederland. Groot genoeg volgens Kroot voor een scherpe inkoop van grondstoffen en een gestroomlijnde logistiek en klein genoeg om dichtbij het boeren- en tuinderserf te blijven staan. Voergroep Zuid zal een jaarproductie realiseren van ruim 1,5 miljoen ton mengvoeders en voergrondstoffen.

De nieuwe coöperatie wordt geleid door Dick Kroot (voormalig directeur Boerenbond Deurne). Joost Noyens (voormalig directeur Isidorus) en Frans Looman (voormalig directeur Voeders Boerenbond Deurne) zijn respectievelijk commercieel en operationeel directeur van de business unit Voer en Grondstoffen. In de nieuw te vormen coöperatie komt een Raad van Commissarissen van tien personen met Jos Mans (voormalig Isidorus) als voorzitter. Het vicevoorzitterschap wordt ingevuld door Geert van Bussel (voormalig Boerenbond Deurne).
Bulkwagen_Voergroep_Zuid

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?