Wim Thus nieuwe voorzitter LTO-vakgroep Vleeskalverhouderij

wim thusWim Thus uit Uden is door het federatiebestuur van LTO Nederland per direct benoemd tot voorzitter van de vakgroep Vleeskalverhouderij van LTO Nederland. Hij is de opvolger van Ger Koopmans, die in juni gedeputeerde werd voor het CDA in Limburg.

Thus (57) begon zijn loopbaan bij de landbouwvoorlichting van het toenmalige landbouwministerie. Na zeven jaar maakte hij de overstap naar de Rabobank. Thus werkte 25 jaar bij de Rabobank, de laatste tien jaar als afdelingsdirecteur Landbouw bij Rabobank Nederland. Deze functie verviel door een reorganisatie bij Rabobank Nederland.

Thus heeft een grote landbouwkundige verbondenheid. Afkomstig van een gemengd veebedrijf in Wehl heeft hij zich na de hogere landbouwschool in Dronten toegelegd op onder meer dierveredeling (Almelo en Oenkerk), gevolgd door diverse opleidingen aan Wageningen UR en in de bankwereld. Daarnaast is hij beëdigd agrarisch taxateur en ingevoerd in de wereld van agrarisch onroerend goed.

De afgelopen jaren participeerde Thus in diverse bestuurlijke overleggen met onder andere LTO en ook de agribusiness, overheden en maatschappelijke organisaties. De vleeskalverhouderij ziet hij als een dynamische sector die veel hobbels heeft overwonnen. “Samen met ketenpartners en de melkveehouderij wil ik met de vakgroep gaan werken aan een stevige uitvoeringsagenda. Duurzaamheid en diergezondheid zullen daarin centraal staan”, zo verwoordt Thus zijn ambitie.

Delen via:
Meer over: Bedrijfsnieuws

Reacties zijn gesloten.