Bedrijfsnieuws

Anton Koops nieuwe vab-voorzitter

Anton Koops is tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (vab) gekozen tot nieuwe voorzitter. Koops volgt op 1 januari 2015 Roel Schutten op, die na twee termijnen het bestuur verlaat.

Anton Koops is werkzaam als sectormanager Tuinbouw bij Rabobank Nederland. Eerder werkte hij als manager Food & Agri en accountmanager bij Rabobank, Fortis en ABN AMRO bank. Koops liet tijdens de ledenvergadering weten dat hij het voorzitterschap ziet als een mooie uitdaging. “Mijn ambitie is altijd geweest om te werken aan het adviseurschap, het leveren van een hoge kwaliteit van advies voor agrarisch ondernemers. Het voorzitterschap van de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs is hierin een passende stap.”

Het bestuur van de vab liet tijdens de ledenvergadering weten dat de diversiteit binnen het ledenbestand groeit. Ook onder agrarisch adviseurs is de arbeidsmarkt in beweging en dat heeft volgens het vab gevolgen voor de vereniging. Schutten: “We zien dat de diversiteit toeneemt en het aantal zzp’ers onder onze leden groeit.” Hij kondigde aan dat begin 2015 een grootschalig ledenonderzoek wordt uitgevoerd om er voor te zorgen dat de vereniging de ontwikkelingen en behoeften van haar leden goed in beeld heeft en houdt.

Anton Koops stelt zich voor tijdens de algemene ledenvergadering van vab. (Foto: vab)
Anton Koops stelt zich voor tijdens de algemene ledenvergadering van vab. (Foto: vab)
Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?