Federatie Nederlandse Diervoederketen opgericht

Op 7 februari 2014 is de Federatie Nederlandse Diervoederketen (FND) opgericht als overlegplatform van alle organisaties in de Nederlandse diervoederketen. De FND gaat onder meer taken overnemen van het Productschap Diervoeder dat net als de andere productschappen in 2014 volledig wordt ontmanteld.

De FND zal zich onder meer bezighouden met voedsel- en voederveiligheid, issue- en crisismanagement, diervoederwetgeving en onderzoek.

Bij de FND zijn alle schakels uit de diervoederketen aangesloten, zowel producenten en leveranciers van grondstoffen en diervoeders als gebruikers van diervoeders. De aangesloten leden zijn Nevedi, Hisfa, OPNV, NVG, Het Comité van Graanhandelaren, Vernof, Dufagro, Nefato, VVS en LTO Nederland.

Delen via:
Meer over: Algemeen

Reacties zijn gesloten.