Algemeen

Louise Fresco nieuwe bestuursvoorzitter Wageningen UR

Louise Fresco wordt per 1 juli 2014 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR. Fresco volgt Aalt Dijkhuizen op die op 1 maart na twaalf jaar afscheid neemt van Wageningen UR.

Louise Fresco is momenteel universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is zij honorary professor aan Wageningen University.
Louise Fresco is buitengewoon blij met haar benoeming: “Wageningen gaat over de vragen die mij mijn hele leven hebben beziggehouden. Vragen over voedselzekerheid, over de toekomst van onze economie, de vergroening en biomassa. Al die dingen die zo relevant zijn vandaag de dag en waarin Wageningen actief een rol speelt, zowel op nationaal als internationaal niveau. Ik vind het fantastisch om daar aan mijn steentje te kunnen bijdragen.”

FAO

FRESCOLouise Fresco promoveerde in 1986 cum laude op het gebied van tropische plantenteelt en productiesystemen aan Wageningen University. Van 1990 tot 1997 was zij hoogleraar plantaardige productiesystemen aan dezelfde universiteit. Zij richtte zich met name op de tropische gebieden. Van 1997 tot 1999 was zij Director of Research op het Agriculture Department van de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties in Rome. Vervolgens was Louise Fresco van januari 2000 tot juni 2006 Assistant Director-General van de FAO en verantwoordelijk voor de technologische zaken op het gebied van landbouwproductie en later ook voedselvoorziening.
In 2006 werd ze benoemd tot universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is zij sinds 2001 honorary professor aan Wageningen University. Zij is lid van de KNAW en drie buitenlandse Academies. Zij is tevens Kroonlid en lid van het Dagelijks Bestuur van de Sociaal-Economische Raad (SER) en bekleedt tal van adviesfuncties.

Foto: Jeroen Oerlemans

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?