Achtergrond

Grote verschillen tussen provincies na herziening Aerius

Na een herziening van Aerius blijft het totaal aantal hectares met een te hoge depositie ongeveer 57 procent, maar er zijn wel grote verschillen tussen provincies. Dat meldt dagblad Trouw.

In de provincies Overijssel en Limburg wordt de uitdaging om de emissies te reduceren groter, in Noord-Holland en Zeeland kleiner. De informatie waarmee de stikstofdepositie per hectare werd berekend, komt  uit 2012. De herziening is gebaseerd op cijfers uit 2018.  Bij het Grevelingenmeer is de stikstofdepositie na de herziening 25 procent lager. In het Natura 2000-gebied Witte Veen bij Haaksbergen neemt de depositie met 15 procent toe. Volgens de oude gegevens was in 28 procent van het gebied de neerslag van stikstof te hoog. Dat geldt nu voor 69 procent van het gebied. (Trouw / AgriHolland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Achtergrond
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?