Achtergrond

BBB wil helder beeld van ammoniakemissie sinds 2018

De BoerBurgerBeweging wil een berekening van de emissiereductie die in de veehouderij heeft plaatsgevonden sinds 2018. Dat laat de partij in een brief weten.

De berekening moet volgens de BoerBurgerBeweging gebaseerd zijn op de meest recente CBS-cijfers waarbij rekening gehouden moet worden met de verschillende stalsystemen. De cijfers moeten vervolgens worden verwerkt in de opgave die aan de sector wordt gesteld. Op 8 november stemde een meerderheid van de Tweede Kamer in met de motie.

BoerBurgerBeweging laat in de motie weten dat de niet-actuele emissiecijfers uit 2018 zorgen voor onnodig extra onrust in de veehouderijsector. De partij benadrukt dat uit CBS-data valt af te leiden dat in sommige gebieden, zoals nabij de Peel, een forse vermindering van de dieraantallen heeft plaatsgevonden sinds 2018. De opgave voor het verlagen van de ammoniakemissie in de veehouderij, moet zo goed mogelijk in beeld worden gebracht, anders zorgen beleidsvoornemens voor extra onrust die niet noodzakelijk hoeft te zijn.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Achtergrond
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?