Achtergrond | Algemeen

AgruniekRijnvallei verwerkt dierlijk eiwit in pluimveevoeders

AgruniekRijnvallei heeft afgelopen week voor het eerst dierlijk eiwit verwerkt in pluimveevoeders. Dat laat het bedrijf weten. Het verwerkt dierlijk eiwit is afkomstig van Sonac.

De eiwitten die AgruniekRijnvallei verwerkt zijn afkomstig van varkens. Het gaat om verwerkte bijproducten uit de vleessector. Er worden strenge eisen gesteld aan het gebruik van verwerkt dierlijk eiwit. Dierlijke eiwitten afkomstig van pluimvee mogen alleen in varkensvoer gebruikt worden en dierlijke eiwitten van varkens alleen in pluimveevoer. Doordat AgruniekRijnvallei beschikt over gescheiden productielocaties kan de mengvoercoöperatie zonder extra investeringen verwerkt dierlijk eiwit toepassen in pluimveevoeders. AgruniekRijnvallei onderzoekt de mogelijkheden van dierlijk eiwit in varkensvoeders en in biologische voeders.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?