Achtergrond

Fors minder stalbranden in 2021

Het aantal stalbranden is vorig jaar flink gedaald. Dat blijkt uit de Risicomonitor Stalbranden van het Verbond van Verzekeraars. In 2021 kregen 35 Nederlandse agrarische bedrijven te maken met een stalbrand, tegenover 54 in 2020.

In 2021 zijn er 6.915 dieren omgekomen bij een brand, in 2020 waren dat er nog 108.794. In 2021 kwamen geen kippen om bij stalbranden.

Het relatief lage aantal slachtoffers is volgens het Verbond van Verzekeraars mede te danken aan meer preventie en een toegenomen bewustzijn bij de agrariërs. Verzekeraars hebben inmiddels allemaal de aangescherpte preventie-eisen voor onder meer elektra omarmd. Gecombineerd met een toegenomen risicobewustzijn bij ondernemers, wordt dat zichtbaar in de cijfers. Verzekeraars merken in de dagelijkse praktijk dat ondernemers alert zijn. Bijvoorbeeld bij bedrijfsinspecties. (Verbond van Verzekeraars)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Achtergrond
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?