Bedrijfsnieuws

Eenvoudiger lidmaatschap bij FrieslandCampina

FrieslandCampina wil meer leden aannemen. Daarvoor heeft de ledenraad ingestemd met wijzigingen in het aannamebeleid. Hierdoor hoopt het zuivelconcern nieuwe leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België aan te trekken.

Vanaf de fusie van Friesland Foods en Campina eind 2008 tot op heden was het alleen onder zeer strikte voorwaarden mogelijk om een lidmaatschap van FrieslandCampina aan te vragen. Daar komt nu verandering in. Om het verkrijgen van een lidmaatschap via een samenwerking met een zittend lid te versoepelen, is de periode van samenwerking verkort van 5 jaar naar 3 jaar.

Daarnaast gaat de coöperatie open voor nieuwe leden die starten of nu aan een andere afnemer leveren. Om toetreding te vergemakkelijken is het entreegeld verlaagd van 15,00 euro naar 5,00 euro per 100 kilogram melk. Voor trouwe leveranciers binnen het coöperatieve werkgebied geldt een korting van 2,00 euro per 100 kilo melk op het entreegeld. Voor de financiering van het entreegeld worden betalingsmogelijkheden aangeboden. Naast het entreegeld dienen nieuwe leden, net als zittende leden, melkcertificaten voor een bedrag van 8,00 euro per 100 kilo te kopen. (AgriHolland / FrieslandCampina)

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?