Bedrijfsnieuws

ForFarmers productielijn in Heijen in gebruik

ForFarmers heeft de productielijn voor legpluimveevoer in de voerfabriek in Heijen voorzien van een nieuwe, multifunctionele cracker en uitgebreid met twee extra stappen. Het legpluimveevoer van de nieuwe UniQrack-lijn is daarmee homogener.

Hans Beurskens, productmanager legpluimvee: “De structuur van legpluimveevoer is van invloed op de darmgezondheid van leghennen. Het voer mag niet te grof, maar ook zeker niet te fijn zijn, zodat het zorgt voor voldoende darmprikkels om de vertering van het voer en de opname van voedingsstoffen te bevorderen.”

Naast structuur is een homogene deeltjesgrootte belangrijk voor de technische prestaties van het hele koppel. Homogeen voer vermindert selectief vreetgedrag door de hennen, zodat alle hennen het volledige aanbod aan grondstoffen en nutriënten opnemen. Daarnaast loopt het homogene voer van de UniQrack-lijn beter door de silo.

Naast de vervanging van de cracker zijn er twee nieuwe stappen toegevoegd aan het productieproces. “Voordat we de grondstoffen toevoegen, reinigen we ze wat zorgt voor een kwaliteitsverbetering van het legpluimveevoer. Daarnaast is er na het malen een extra zeefstap ingebouwd om de té fijne delen af te zeven en alleen de delen met de gewenste structuur te behouden. De afgezeefde, fijne grondstofdelen gebruikt ForFarmers bij de productie van gepelleteerd varkensvoer, waar het volledig tot zijn recht komt. We voorkomen zo verspilling van grondstoffen”, aldus Beurskens.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?