Bedrijfsnieuws

Nevedi: “Mengvoerafzet krimpt”

De totale afzet van mengvoer is in het afgelopen jaar licht gekrompen. Dat blijkt uit cijfers van Nevedi, de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie. De totale afzet mengvoer daalde met 1,4 procent naar 11,752 miljoen ton.

De dalende trend blijkt het gevolg van de opkoop van varkensbedrijven door de overheid. Het aantal varkens in Nederland is met 2,5 procent afgenomen. De afzet in varkensvoer kromp als gevolg daarvan met 3,2 procent.

De hoeveelheid pluimvee nam met ongeveer 0,5 procent af en de mengvoerafzet kromp met 0,6 procent. Het aantal runderen is nagenoeg gelijk gebleven. Dat geldt ook voor de afzet in mengvoer voor runderen. Doordat 2020 een schrikkeljaar was, was er een dag meer voerafzet. Dit kan volgens Nevedi een verschil maken van 0,27 procent op het jaartotaal. Op basis van de huidige inzichten denkt Nevedi dat de ingezette dalende trend zich in 2021 voortzet.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?