Bedrijfsnieuws

Hubert Andela nieuwe directeur ZuivelNL

Hubert Andela is per 1 juni 2021 de nieuwe directeur van ZuivelNL. Met de aanstelling Andela invulling gegeven aan de vacature die was ontstaan na het vertrek van Janine Luten op 14 augustus 2020.

Hubert Andela (58 jaar) is sinds 2004 directeur-secretaris van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), de ondernemersfederatie in openbaar vervoer, touringcarvervoer, zorgvervoer en taxi. Daarnaast is hij vanaf 2014 onafhankelijk voorzitter van Anevei, de vereniging van eierhandelaren en eiproductfabrikanten. Zijn bestuurstermijn bij Anevei eindigt in de tweede helft van 2021.

Andela is eerder werkzaam geweest als beleidsadviseur en sectordirecteur van het Productschap Vee en Vlees en het Productschap Pluimvee en Eieren. Ook was hij commercieel directeur en plantmanager van Kemper BV, een onderneming voor productie en verwerking van vleespluimvee. Hubert heeft Zoötechniek gestudeerd aan Wageningen University. Hij is opgegroeid op een melkveebedrijf in het Friese Franekeradeel.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?