Bedrijfsnieuws

Ronald van de Ven algemeen directeur Voergroep Zuid

Onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) wordt Ronald van de Ven (59) per 1 juli 2021 de nieuwe algemeen directeur van Voergroep Zuid. Hiermee haalt de coöperatie een ervaren bestuurder in huis met veel ervaring in de mengvoerbranche. Op dit moment wordt de functie ad interim ingevuld door Roel Driessen, die daarnaast directeur is van de business units Financiële Dienstverlening (Zuiderhuis) en Retail.

Van de Ven gaat leiding geven aan Topholding Voergroep Zuid, met daarin de drie business units: Voer & Grondstoffen, Financiële dienstverlening en Retail. Tot 1 maart 2021 was Van de Ven in dienst bij Agrifirm, waar hij tot november 2020 de functie van directeur Noordwest-Europa bekleedde. Van de Ven werkte eerder als operationeel directeur bij ForFarmers en vervulde diverse directiefuncties bij Hendrix UTD (Nutreco). De transfer van Agrifirm naar Voergroep Zuid vindt plaats in goed wederzijds overleg.

Voorzitter Geert van Bussel is blij met het voorgenomen besluit om Ronald van de Ven te benoemen tot nieuwe algemeen directeur. “Deze kandidaat weet hoe de mengvoerbranche in elkaar zit en welke uitdagingen ons als coöperatie de komende jaren te wachten staan. Bovendien heeft hij veel ervaring met het coöperatieve bestuursmodel.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?