Bedrijfsnieuws

ForFarmers neemt De Hoop Mengvoeders over

ForFarmers neemt De Hoop Mengvoeders in Zelhem over. Dat laat het bedrijf op haar website weten. De Hoop is gespecialiseerd in de productie van mengvoeders voor de pluimveehouderij.

In 2019 zette De Hoop 322.000 ton pluimveevoeders af, vrijwel volledig in de vleeskuikensector. Daarmee werd 110 miljoen euro omzet gegenereerd. Ongeveer 80 procent van het geproduceerde volume wordt in Nederland afgezet. De overige 20 procent wordt vanuit Nederland in België en West-Duitsland verkocht. Het bedrijf heeft 52 medewerkers.

ForFarmers neemt van De Hoop de aandelen over voor de mengvoer- en de transportactiviteiten, inclusief de fabriek in Zelhem met aanpalend onroerend goed. De voltooiing van de transactie, die afhankelijk is van de goedkeuring van de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten, wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2021. Financiële details over de transactie worden op dit moment niet prijsgegeven.

Foto: De Hoop Zelhem
Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?