Bedrijfsnieuws

Marc Calon stapt op als voorzitter LTO Nederland

Marc Calon treedt af al voorzitter van LTO Nederland. Dat is volgens de organisatie in goed overleg gegaan. Calon gaat geen nieuw termijn aan en stopt per direct.

Bij een deel van de LTO-leden is geen draagvlak meer. Dat concludeert Calon. Eerder deze maand werd bekend dat hij buiten het Landbouwcollectief om met minister Schouten om de tafel wilde zitten om de stikstofdeal te bezegelen. Hij gooide nog wat olie op het vuur door op landelijke radio te verkondigen dat het Landbouw Collectief haar langste tijd gehad zou hebben.

“Een voorzitter kan alleen effectief werken met volledig draagvlak van alle leden. Daar verbind ik mijn conclusies aan. Ik ga geen nieuwe termijn aan en maak per direct ruimte voor mijn opvolger”, vertelt Calon in een statement.

De zittende leden van het bestuur van LTO Nederland, Dirk Bruins, Wim Bens en Léon Faassen, zullen samen met algemeen directeur Hans Van den Heuvel de taken van Calon overnemen tot de komst van een nieuwe voorzitter.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?