Algemeen

Vooral varkenshouders hebben goed jaar gehad

Het gemiddelde inkomen uit bedrijf voor de land- en tuinbouw in 2019 wordt door Wageningen Economic Research geraamd op 57.000 euro per onbetaalde arbeidsjaareenheid. Dat is een stijging van 6.000 euro ten opzichte van 2018.

Vooral varkenshouders hebben een goed jaar achter de rug. Het gemiddelde inkomen lag op 257.000 euro. Het inkomen van zeugenbedrijven steeg van 13.000 negatief in 2018 naar 245.000 euro in de plus in 2019. Door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest steeg vanuit Azië de vraag naar varkensvlees, met aanzienlijke prijsstijgingen tot gevolg. Melkveehouders en pluimveehouders kampen met een daling van hun inkomen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?