Bedrijfsnieuws

Nieuwe fabriek Friesland Campina in Indonesië

De ledenraad van FrieslandCampina heeft op woensdag 30 september goedkeuring verleend voor een investering in de bouw van een grote, nieuwe zuivelfabriek en een distributiecentrum voor Frisian Flag Indonesia in de omgeving van Jakarta.

Als onderdeel van het plan zal de huidige productielocatie Pasar Rebo worden omgebouwd tot het productiecentrum van lokale kindervoedingsmerken voor Azië. De totale investering bedraagt circa 250 miljoen euro.

Het is de bedoeling dat in april 2021 wordt gestart met de bouw van de nieuwe zuivelfabriek voor de productie van gecondenseerde en gepasteuriseerde melk. De totale productiecapaciteit zal meer dan 500 miljoen kilo eindproduct bedragen met de mogelijkheid om uit te breiden naar een miljard kilo.

Tegelijkertijd wordt gestart met de ombouw van de bestaande productielocatie Pasar Rebo tot het centrale productiecentrum van lokale kindervoedingsmerken voor Azië. Beide projecten moeten in de eerste helft van 2024 zijn afgerond.

Frisian Flag Indonesia is een van de grootste zuivelbedrijven van Indonesië. In totaal werken er bij het bedrijf ongeveer 3.000 mensen en via distributeurs zijn er dagelijks circa 2.000 verkopers onderweg om alle 350.000 verkooppunten in Indonesië te voorzien van zuivelproducten. (FrieslandCampina/AgriHolland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?