Bedrijfsnieuws

AgruniekRijnvallei kent goed eerste halfjaar

AgruniekRijnvallei heeft in het eerste halfjaar van 2020 2,5 procent meer voer verkocht dan in de eerste zes maanden van 2019. Dat meldt AgriHolland. Ook financieel gezien heeft de coöperatie een goed eerste halfjaar gedraaid. Naar aanleiding van de resultaten ontvangen afnemers een extra korting op het voer en de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen.

Wanneer de voeromzet gecorrigeerd wordt voor het voer dat AgruniekRijnvallei in 2019 voor coöperatie De Valk Wekerom heeft geproduceerd dan is de stijging in de afzet 4 procent. Alle sectoren hebben bijgedragen aan de toename in de voerafzet. In de rundveesector werden veel nieuwe klanten verwelkomd, zowel bij melkvee, vleesvee als geiten, waaronder ook biologische veehouders. Naast voer hebben ook de pijlers plant, op- en overslag en winkels goed gedraaid. De 9 Welkoopwinkels die onder hebben boven verwachting gepresteerd.

Naar aanleiding van de resultaten geeft de coöperatie een extra korting op het voer en de gewasbeschermingsmiddelen. De afnemers van voeders ontvangen vanaf 17 augustus tot en met week 4 in 2021 een extra korting van 5,00 euro per ton op de eigen geproduceerde mengvoeders in bulk. De afnemers van gewasbeschermingsmiddelen kunnen een korting van 1,5 procent tegemoet zien over de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen in de periode van 29 december 2019 tot en met 15 augustus 2020. De extra korting komt bovenop de gebruikelijke korting. (AgriHolland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?