Algemeen | Onderzoek en Beleid

‘Golden Faironika’ voor onderzoeksjournalistiek V-focus

Lille (Frankrijk), 14 juni 2018. De onderzoeksjournalistiek van V-focus is vandaag bekroond met een ‘Golden Faironika’, een internationale prijs voor personen en organisaties die een bijzondere bijdrage leveren aan een duurzame melkveehouderij. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de European Milk Board (EMB), waarbij 15 Europese landen zijn aangesloten.De uitreiking vond plaats tijdens de Fair Milk Conference.

Geesje Rotgers nam mede namens haar team de prijs in ontvangt. Rotgers (4e van rechts) werd volledig verrast door de prijs, zij was met een voorwendsel naar de Fair Milk Conference gelokt en meende daar zitting te zullen nemen in een panel. Dit jaar werd de Golden Faironika voor het eerst uitgereikt aan journalisten. Ook het Franse journalistenpaar Sabine en Bernard Godard (helemaal rechts op de foto) ontvingen een award. Sieta van Keimpema (links), voorzitter van de Dutch Dairyman Board en vice-voorzitter van de EMB, benadrukte het grote belang van goede en vasthoudende onderzoeksjournalistiek voor een duurzame melkveehouderij.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?