Bedrijfsnieuws

Hans Hoogeveen naar VN-organisatie

Hans Hoogeveen wordt ambassadeur/permanent vertegenwoordiger bij de VN-organisatie voor voedsel en landbouw (FAO) in Rome. De ministerraad heeft op voorstel van minister Kamp en staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken besloten hem voor te dragen voor benoeming. De benoeming gaat in per 1 september 2016.
Hoogeveen (56) is thans directeur-generaal Agro en Natuur bij het ministerie van Economische Zaken. Hoogeveen volgt Gerda Verburg op die assistent secretaris generaal wordt bij de VN. Verburg was minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, van 2007 – 2010.
De ambassadeur/permanent vertegenwoordiger vertegenwoordigt Nederland bij de Food and Agriculture Organisation (FAO). Tevens wordt Hoogeveen permanent vertegenwoordiger bij het World Food Programme (WFP) en het International Fund for Agricultural Development (IFAD) die eveneens zijn gevestigd in Rome. Deze VN-organisaties zijn gericht op landbouw, voedsel, voedselnoodhulp en armoedebestrijding.
Hoogeveen studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Leiden en is in 2010 gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?