Bedrijfsnieuws

De Samenwerking bestaat 100 jaar

C.L.V. De Samenwerking u.a. is op 4 december 1915 opgericht en viert op 4 december 2015 het 100 jarig bestaan. De coöperatie in West- en Midden-Nederland telt momenteel 678 leden.

De Samenwerking is de grootste mengvoerfabriek in Zuid-Holland en heeft een belangrijke positie in de regio. Naast de productie van mengvoer, levert De Samenwerking meststoffen, ruwvoeders, zaaizaden, gewasbeschermingsmiddelen en exploiteert zij een Welkoop winkel, welke vorig jaar vergroot en gemoderniseerd is.

De Samenwerking is in de afgelopen 100 jaar als verkrijgende coöperatie met diverse andere coöperaties uit de regio gefuseerd. Deze door De Samenwerking opgenomen coöperaties zijn: St. Catherina uit Reeuwijk in 1977; Helpt Elkaar uit Lopik/Cabauw in 1980; De Onderneming uit Nieuwerkerk a/d IJssel in 1992; De Vier Gemeenten uit Montfoort in 1999. Daarnaast zijn twee particuliere mengvoederbedrijven overgenomen: Van der Ham uit Noordeloos in 2007 en DZ-Six Diervoeders in 2015.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?