Bedrijfsnieuws

MS Schippers opent nieuw proefbedrijf voor vleesvarkens

MS Schippers opende onlangs zijn nieuwe proefbedrijf De Raamloop voor vleesvarkens. Op Proefbedrijf De Raamloop vergelijkt MS Schippers de resultaten van een reguliere vleesvarkensstal en de Hy-Care Rendementstal.

De reguliere vleesvarkensstal is een gewone stal, zoals de meeste varkenshouders deze hebben. De stal wordt enkel met water schoongemaakt, de vloeren zijn niet gecoat en er is geen optimaal drinkwater. De Hy-Care Rendementstal is exact dezelfde stal, maar hier worden alle concepten en adviezen van MS Schippers op toegepast. De vloeren en wanden zijn gecoat en dus poriënvrij, de stal wordt na iedere ronde grondig gereinigd en gedesinfecteerd, het water wordt geoptimaliseerd en het ongedierte wordt bestreden. Er wordt alles aan gedaan om kruisbesmetting te voorkomen.
Het proefbedrijf toont aan dat meer dan 80 procent antibioticareductie, een sterk verbeterde diergezondheid en een hoog rendement mogelijk zijn.
MS Schippers nodigt varkenshouders, studieclubs en andere geïnteresseerden graag uit om Proefbedrijf De Raamloop met eigen ogen te komen bekijken. Bezoekers worden door een belevenisgang geleid, waarbij duidelijk de verschillen tussen de twee stallen te zien zijn.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?