Bedrijfsnieuws

CRV, CAH Vilentum en Aeres gaan samenwerken in fokkerijstudies

CRV (internationale organisatie voor rundveeverbetering), CAH Vilentum in Dronten en Aeres Praktijkcentrum Dronten gaan samen praktijkstudies op het gebied van fokkerij en genetica opzetten en uitvoeren. De betrokken partijen willen met de samenwerking de fokkerijkennis vergroten en het onderwijs op dit vlak versterken.

Fokkerij heeft een belangrijke plaats in de harten van veel studenten aan CAH Vilentum, wat onder andere blijkt uit de grote aanwezigheid bij fokveedagen en wedstrijden veebeoordelen. Studenten van hogeschool CAH Vilentum zullen praktijkonderzoek uitvoeren voor CRV. Zij bestuderen bij jongvee en melkvee onder meer het verband tussen dna-informatie en de praktijkprestaties. Ook zullen de studenten het effect van fokkerijkeuzes op de praktijkresultaten in kaart brengen. Zo zijn ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen zo de theorie direct in de praktijk toepassen. CRV zal de verworven kennis gebruiken om haar fokprogramma’s verder te versterken ten behoeve van haar leden en klanten.

CAH

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst, met vlnr: Sijne van der Beek (manager Innovatie CRV), Bastiaan Pellikaan (voorzitter College van Bestuur Aeres groep) en Ton Kempenaar (directeur bedrijven Aeres praktijk centrum).

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?