Bedrijfsnieuws

Dierenbescherming schrapt 35 banen

DierenbeschermingDoor een voorgenomen reorganisatie vervallen bij de Dierenbescherming ruim 35 van de circa 160 voltijdbanen. Algemeen directeur Frank Dales heeft dinsdag het personeel ingelicht. De reorganisatie is nodig om efficiënter te werken en om te besparen op de overheadkosten. De overhead is simpelweg te duur geworden. “Zo kunnen wij het geld dat wij van onze leden en donateurs krijgen meer aan de dieren besteden”, aldus Dales.

De Dierenbescherming is al een aantal jaren bezig de organisatie om te vormen. Tien jaar geleden bestond de Dierenbescherming nog uit een landelijke organisatie en ruim tachtig autonome, lokale afdelingen. Door fusies is dat aantal de afgelopen jaren teruggebracht tot twintig afdelingen die op 1 januari van dit jaar zijn opgegaan in een nieuwe verenigingsstructuur. De nieuwe organisatie zal bestaan uit één landelijke vereniging met vier regio’s.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de Stichting Beter leven Keurmerk blijven geheel buiten de reorganisatie. De directe noodhulp aan dieren, zoals de opvang en het vervoer van dieren, wordt ongewijzigd voortgezet bij de nieuwe regio’s.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?