Bedrijfsnieuws

AgroDyn, BoerenBond Agro en Limburgsch Landbouwsyndicaat fuseren

AgroDyn, BoerenBond Agro en het Limburgsch Landbouwsyndicaat hebben het voornemen te fuseren. De drie bedrijven zijn al vele jaren actief in de advisering en toelevering in de agrarische sector. Door de krachtenbundeling ontstaat een onderneming met een jaaromzet van ruim 27 miljoen euro. Het voornemen tot fusie is goedgekeurd door de directie en Raad van Toezicht van betrokken bedrijven en zal worden voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Door deze fusie ontstaat een toonaangevende regionale toeleverancier in Zuidoost-Nederland die zich gaat profileren als dé kennis en adviespartner voor de akkerbouw, loonwerk, veehouderij en vollegrond. Zowel AgroDyn, BoerenBond Agro als het Limburgsch Landbouwsyndicaat hebben een regionale marktpositie in Zuidoost-Nederland en hun markten zijn complementair.

Kenmerken fusiepartners

Het Limburgsch Landbouwsyndicaat uit Maastricht is actief in Zuid- en Midden-Limburg en de aangrenzende Euregio. Zij is van oudsher sterk in op- en overslag van meststoffen en granen waartoe ze over een eigen laad- en loslocatie aan het water beschikt. Haar kernactiviteiten zijn advies en toelevering aan de akkerbouw, loonwerk, veehouderij en groothandel in de meststoffen.

Het werkgebied van AgroDyn bestrijkt Limburg, Zuidoost-Brabant en de aangrenzende Euregio. AgroDyn adviseert en levert producten in de akkerbouw, vollegrondstuinbouw, loonwerk en veehouderij. Zij is een vooraanstaande speler in aardappelcontracten, inname van granen en het vermarkten van zaaigranen.

BoerenBond Agro is onderdeel van Voergroep Zuid. Zij is actief in Noord- en Midden-Limburg én Noord-Oost Brabant, waarbij ze boeren en tuinders producten belevert en adviseert, voornamelijk in de vollegrond. Door deze fusie geeft Voergroep Zuid gestalte aan haar wens de plantaardige activiteiten te vergroten en kan zij profiteren van de kennis, advies én efficiëntie van het nieuwe bedrijf.

Het hoofdkantoor zal gevestigd worden te Panningen met nevenvestigingen in Heerlen, Maastricht en Montfort.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?