Bedrijfsnieuws

De Heus maakt entree op de Balkan

Hoofdkantoor, De Heus EdeOp 15 juli tekende Koninklijke De Heus de overeenkomst voor de verwerving van 100 procent van de aandelen van het Servische Proteinka. Met deze acquisitie realiseert De Heus een toekomstgerichte entree op de Balkan-regio. Deze stap ligt in lijn met de ambitie van De Heus om haar landenportfolio verder te spreiden en een positie op te bouwen in een regio, waarvan de veehouderijsector zich de aankomende jaren sterk zal ontwikkelen.

Proteinka, gelegen in Sabac in het Noord-Westen van Servië, produceert mengvoer voor rundvee, pluimvee en varkens. Proteinka heeft een productiecapaciteit van circa 80.000 ton.  De Servische markt bestaat in de huidige situatie uit veel kleinere veehouderijbedrijven die in familieverband worden gehouden. Het totale volume van professioneel geproduceerd mengvoer is circa 1,5 miljoen ton op een totale marktomvang van 3,4 miljoen ton. Servië is zeer rijk aan lokale grondstoffen zoals mais, tarwe, maar ook soja.
De dagelijkse leiding van Proteinka komt in handen van de Serviër Neno Cipcija.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?