Bedrijfsnieuws

Topigs Norsvin bouwt nieuw k.i. station in Verenigde Staten

Topigs_kleinTopigs Norsvin bouwt in de Verenigde Staten een nieuw k.i. station voor 335 beren. Dit station, met de naam Skylab LLP, is een samenwerking met het bedrijf AI Partners.

Topigs Norsvin bouwt dit station in de deelstaat Minnesota om aan de groeiende vraag naar Topigs Norsvin genetica in dit deel van de V.S. te voldoen. Op het station zullen zowel eindberen als beren van zeugenlijnen gehuisvest worden.

Het nieuwe station gaat opereren onder supervisie van AIM Worldwide. AIM Worldwide is de internationale k.i. organisatie van Topigs Norsvin waar ook Varkens KI Nederland aan verbonden is. Jaarlijks worden onder begeleiding van AIM Worldwide ruim 8 miljoen doses sperma geproduceerd.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?