Bedrijfsnieuws

Vion benoemt Francis Kint tot CEO

Vion Food heeft de Belg Francis Kint (53) benoemd tot CEO. Kint neemt de leiding over van interim CEO Tom Heidman die per 1 september opnieuw in de raad van commissarissen wordt benoemd. Dat meldt Vion op haar website.

Sinds 2013 was Kint CEO bij UNIVEG, een wereldwijde leverancier van groente- en fruitproducten. In die hoedanigheid was hij mede verantwoordelijk voor de in juni afgeronde fusie met Greenyard Foods. Na zijn studie civiele techniek aan de universiteit van Gent en het vervullen van zijn militaire dienst, begon Kint als consultant bij Accenture, waarna hij aan de slag ging bij Sara Lee. Vervolgens voerde zijn internationale loopbaan hem langs diverse managementfuncties bij bedrijven als Chiquita (Vice President North and Eastern Europe), Fiskars (President Europe) en UNIVEG. Tijdens zijn loopbaan werkte hij onder andere in België, Frankrijk en Duitsland.

Met de benoeming van Kint als CEO bestaat de raad van bestuur van Vion Food uit Kint en de eerder dit jaar aangetreden CFO Joost Sliepenbeek. (Foto: Levensmiddelenkrant)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?