Bedrijfsnieuws

De Heus investeert miljoenen in nieuwe fabrieken

Koninklijke De Heus, een van de grootste diervoederfabrikanten van Nederland, investeert de komende jaren vele tientallen miljoenen in de bouw van nieuwe fabrieken in Europa, Azië en Afrika. Dat meldt het Financieel Dagblad. Met de schaalvergroting wil het bedrijf inspelen op de kansen die er liggen in nog weinig ontwikkelde diervoedingsmarkten.

De Heus heeft negen fabrieken in Nederland en kantoren in Ede en Veghel. Wereldwijd heeft het bedrijf 3000 mensen in dienst en is actief in vijftig landen. De onderneming werd tot zijn pensionering in 2007 geleid door Henk de Heus (72). Daarna namen zijn twee zoons de dagelijkse leiding over.

Eigen middelen

De familieonderneming betaalt de uitbreiding grotendeels uit eigen middelen, zo meldt het Financieel Dagblad na een gesprek met Co en Koen de Heus, de twee directeuren van het diervoederconcern. De onderneming kan zich internationaal zo roeren, omdat er de afgelopen jaren een sterke financiële basis is gelegd onder het bedrijf. 

De onderneming bouwt het internationale netwerk snel uit. De Nederlandse thuismarkt is verzadigd en uiterst competitief. Om de groei vast te houden, zullen er voerfabrieken gebouwd worden in regio’s die zich snel ontwikkelen en die nog weinig lokale productie kennen. 

 

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?