Adviseurs | Algemeen

Geesje Rotgers wint Gouden Greep

Door: Frans Visser, uitgever AgriMedia Wageningen.

Onze collega en V-focus hoofdredacteur Geesje Rotgers is op 22 juni jl. gekozen tot beste landbouwjournalist van Nederland. Uit handen van de voorzitter van de vakjury ontving zij de Gouden Greep voor haar winnende serie artikelen over ammoniak in het blad V-focus.

Met een enorme vasthoudendheid en op basis van goede research schreef Rotgers een serie over ‘Het ammoniakkartel’. Zij concludeerde hierin dat overheid en onderzoek vanuit een gesloten bolwerk beleid maken, op basis van verkeerde uitgangspunten. Deze serie artikelen veroorzaakt nog steeds veel ophef op verschillende niveaus; van Tweede Kamer en onderzoeksinstellingen tot en met de Nationale Ombudsman. “Een sterke winnaar”, concludeerde juryvoorzitter Bert Westenbrink. “Een mooi voorbeeld waarom waarheidsvinding zo belangrijk is en bovendien goed opgeschreven.”

Ook een andere AgriMedia collega Gertjan Zevenbergen viel in de prijzen. Zijn verhaal over de verkiezing van ‘Het beste Landbouwmechanisatiebedrijf van Nederland’ in het vakblad LandbouwMechanisatie won in de categorie ‘Innovatie’. De jaarlijkse uitreiking door de NVLJ (Nederlandse vereniging van Landbouw Journalisten) van de Gouden Greep vond dit jaar plaats op het hoofdkantoor van zuivelcoöperatie FrieslandCampina in Amersfoort.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?