Bedrijfsnieuws

Peter Broeckx kandidaat-voorzitter CRV

Peter BroeckxPeter Broeckx (51) is kandidaat voor het voorzitterschap van CRV. Peter Broeckx is melkveehouder in Dessel (B) en beschikt over veel bestuurlijke ervaring. Hij is één van de grondleggers van het huidige CRV. Na het vertrek van de vorige voorzitter, Kees Gorter, startte de Raad van Commissarissen van CRV een selectieprocedure voor een nieuwe voorzitter.

Broeckx werd in 1998 voorzitter van de Vlaamse Rundveeteelt Vereniging (VRV). Uit de samenwerking tussen VRV en de Nederlandse coöperatie CR Delta ontstond het huidige CRV. Broeckx is daarmee één van de grondleggers van CRV, waar hij tussen 2002 en 2007 al vicevoorzitter van de Raad van commissarissen was.
Naast de veeverbetering was Peter Broeckx jaren actief in de Boerenbond, de Vlaamse agrarische belangenorganisatie. Hij trad hier in 2000 toe tot het hoofdbestuur en was daar van 2005 tot 2013 de eerste ondervoorzitter, de hoogste bestuurlijke functie voor agrarische leden. Tot de vele bestuurlijke functies die Peter Broeckx bekleedde hoort ook het voorzitterschap van de VLAM (Vlaamse Agro en Visserij Marketing). Sinds 2007 is hij voorzitter van dit agentschap en geeft hij richting aan promotie en exportbegeleiding in de agrarische sector.
Op 12 maart zal Peter Broeckx officieel als kandidaat-voorzitter worden voorgedragen tijdens de gezamenlijke vergadering van de ledenraad van CR Delta en de Algemene Vergadering VRV.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?