Bedrijfsnieuws

CAH Vilentum lanceert hbo-studie Varkens- en pluimveehouderij

CAH Vilentum start 1 september 2015 de nieuwe studie Varkens- en pluimveehouderij. Het is de eerste hbo-studie op dit vakgebied in Nederland. Beide sectoren hebben met diverse uitdagingen te maken op het gebied van onder meer economie, milieu en maatschappelijke verbinding.

Met deze nieuwe studie wil CAH Vilentum inspelen op vragen uit de markt. De sector wacht niet alleen op hoog opgeleide bedrijfsopvolgers en adviseurs, maar ook op innovatieve jonge mensen die willen bijdragen aan duurzame wereldoplossingen hiervoor. Ondernemers moeten diverse financiële en ondernemende stappen zetten en hebben daar gespecialiseerde adviseurs bij nodig. CAH Vilentum leidt deze toekomstige adviseurs op. Studenten leren onder meer hoe ze meer grip krijgen op financiële cijfers, hoe ze hbo-vakmanschap ontwikkelen en hoe ze ondernemerschapsvaardigheden sterker kunnen ontwikkelen.

CAH Vilentum beschikt over praktijkfaciliteiten voor varkens en legpluimvee via het Coöperatief Veredelingsdemonstratie Bedrijf (CVDB ) die voor onderwijsdoeleinden ingezet worden. Het CVDB wordt mede gerund door studenten. Zij werken bijvoorbeeld aan vaardigheden als netwerken, samenwerken en kostenbeheersing.

De lector Gezonde Pluimveehouderij zorgt voor een nog betere verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven. Hij zorgt voor extra impulsen en innovaties waar studenten hun voordeel mee kunnen doen. Tevens beschikt CAH Vilentum over vele verbindingen in de varkenssector.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?