Bedrijfsnieuws

Egbert Knol ontvangt George Foxcroft Lectureship

FEgbert Knol (rechts), directeur research van Topigs Norsvin, is onderscheiden met de Dr George Foxcorft Lectureship. Knol ontving deze prijs tijdens het Bannf Pork Seminar in Bannf, Canada. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn vele bijdragen aan de varkensfokkerij en varkenshouderij. Voorbeelden hiervan zijn het onderzoekswerk naar de achtergronden en toepassingsmogelijkheden in de fokkerij van moedereigenschappen, bigoverleving en berengeur.

Elk jaar ontvangt een spreker op het Banff Pork Seminar de Dr George Foxcroft Lectureship. Deze prijs draagt de naam van een van de belangrijkste onderzoekers op gebied van varkensfokkerij in de wereld en maakt het mogelijk om toponderzoekers uit te nodigen op het vermaarde en zeer hoog aangeschreven Banff Pork Seminar. De nadruk ligt daarbij op onderzoekers die bijdragen aan praktijkoplossingen en de verhoging van de effectiviteit van de varkenshouderij.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?