Algemeen

Federatie Nederlandse Diervoederketen opgericht

Op 7 februari 2014 is de Federatie Nederlandse Diervoederketen (FND) opgericht als overlegplatform van alle organisaties in de Nederlandse diervoederketen. De FND gaat onder meer taken overnemen van het Productschap Diervoeder dat net als de andere productschappen in 2014 volledig wordt ontmanteld.

De FND zal zich onder meer bezighouden met voedsel- en voederveiligheid, issue- en crisismanagement, diervoederwetgeving en onderzoek.

Bij de FND zijn alle schakels uit de diervoederketen aangesloten, zowel producenten en leveranciers van grondstoffen en diervoeders als gebruikers van diervoeders. De aangesloten leden zijn Nevedi, Hisfa, OPNV, NVG, Het Comité van Graanhandelaren, Vernof, Dufagro, Nefato, VVS en LTO Nederland.

Over de auteur: Henk Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding Diergezondheidszorg aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?