Persbericht

Dierenarts wordt dagelijkse gast op het boerenerf

Veehouders kunnen vanaf begin volgend jaar dagelijks hun dierenarts op het erf verwachten. Dan gaat namelijk de nieuwe antibioticum regeling in. Grote varkensbedrijven krijgen misschien zelfs twee tot drie keer per dag hun dierenarts verplicht in de stal. De praktijk vreest voor een onwerkbare situatie.

De situatie wordt volgens dierenartsen het meest onwerkbaar op de varkens en kalverbedrijven. Volgens de nieuwe regeling moet ieder koppel zieke dieren door de dierenarts worden bezocht; op grote varkensbedrijven zitten al gauw 50 tot 100 koppels. Dierenartsen in de kalversector verwachten een vervijfvoudiging van de bezoekfrequentie. Er zullen onvoldoende dierenartsen zijn om aan de vraag te kunnen voldoen en dierenartsen zullen meer bezig zijn met heen en weer rijden dan met veterinaire zorg.

Lees meer op www.v-focus.nl
Het artikel ‘Dierenarts wordt dagelijkse gast op het boerenerf’ is te lezen in V-focus juli 2012. Een gratis proefnummer is op te vragen bij: AgriMedia Wageningen, mail@agrimedia.nl, tel.: 0317 465 670.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?