NIEUWS


Steeds minder antibiotica verstrekt via gemedicineerde voeders in België

26 apr 2024

De maatschappelijke bezorgdheid rond het gebruik van antibiotica binnen de dierlijke productie blijft een belangrijk actiepunt. In 2023 werd in België een reductie van maar liefst 88 procent gerealiseerd ten opzichte van 2011. Dit meldt de Belgian Feed Association (BFA) in een persbericht. Met deze reductie is de doelstelling van 75 procent tegen 2024 ruimschoots […]


Resultaat AgruniekRijnvallei conform doelstelling

16 apr 2024

AgruniekRijnvallei heeft het boekjaar 2023 afgesloten met een resultaat na belasting van 1,1 miljoen euro. Dit is conform de doelstelling. De geldomzet was ruim 400 miljoen euro. In het resultaat is rekening gehouden met een nog uit te betalen prijsreductie van bijna 600.000 euro aan de afnemers.


Nieuw onderzoek naar circulariteit in pluimvee en insecten

13 apr 2024

Onderzoeksorganisatie Schothorst Feed Research heeft een nieuw onderzoek aangekondigd naar circulaire voeding voor pluimvee en insecten. Het doel is een beter begrip van voer van circulaire ingrediënten op vleeskuikens en larven, en van het voeren van larven aan vleeskuikens


De toekomst van arbeid en personeel

11 apr 2024

Op het vlak van arbeid in de agrarische sector lijkt het erop dat twee spanningsvelden samenkomen. De sector extensiveert namelijk in een tijd waarin arbeid langdurig schaars zal zijn.


Nieuwe ontwikkelingen regelgeving bewerkte dierlijke mest

2 apr 2024

Recente ontwikkelingen binnen de Europese Commissie brengen mogelijk een doorbraak voor de agrarische sector op het gebied van bemesting. Het gebruik van bewerkte dierlijke mest, als een potentieel alternatief voor kunstmest, lijkt binnen handbereik te liggen.


Stikstofruimte inzichtelijk via Open data

11 mrt 2024

De stikstofdepositieruimte die in het stikstofregistratiesysteem (SSRS) en de overige stikstofbanken is opgenomen is vanaf vandaag inzichtelijk via open data. Dat meldt Bij12.


‘Voer of voedsel, dat is de sleutel’

5 mrt 2024 | Premium

De belangrijkste functie van een voedselsysteem is het leveren van veilig en genoeg voedsel voor mensen. WUR-onderzoeker Heleen van Kernebeek wijst de weg naar een voedselsysteem dat voorziet in genoeg voedsel zonder de planetaire grenzen te overschrijden.


‘Veel werk voor veel handen’

4 mrt 2024

WUR-onderzoekster Heleen van Kernebeek legt in de nieuwste uitgave van V-focus nog eens uit dat de bodem het ‘centrum’ van ons voedselsysteem is. Het landbouwhuisdier is een tussenstation. Wat erin gaat komt immers van de bodem en wat eruit komt, zou weer naar de bodem terug moeten.