Bedrijfsnieuws

De Heus introduceert nieuwe leverondersteunende brok

Voerproducent De Heus heeft het nieuwe product Fitbrok geïntroduceerd, een brok met pensbestendige choline, gericht op het bevorderen van de levergezondheid. De brok kan gericht ingezet worden voor het afkalven en voortzettend tijdens de opstartfase.

Fitbrok is ontwikkeld met het oog op het aanpakken van de specifieke uitdagingen die gepaard gaan met een diepe negatieve energiebalans bij koeien. Door het mobiliseren van veel lichaamsvet in de opstartfase, ondervinden koeien een verhoogde belasting op de lever.

Het voer bevat pensbestendige choline, een ingrediënt dat de stofwisselingsprocessen van de lever ondersteunt. Dit zorgt ervoor dat er minder vet in de lever wordt opgeslagen en bevordert de algemene leverfunctie, waardoor koeien meer energie behouden. Als gevolg hiervan zijn koeien fitter, hebben ze een minder diepe negatieve energiebalans, produceren ze meer melk, hebben ze minder gezondheidsproblemen en zijn ze beter vruchtbaar

Aukje Geurtsen, productmanager en dierenarts rundvee bij De Heus: “In ons praktijkonderzoek komen de voordelen van choline duidelijk naar voren. In de groep waar choline gevoerd werd gaven koeien in de eerst 10 weken na afkalven ruim 3,5 liter meer melk ten opzichte van de koeien die dit niet kregen. Daarnaast zagen we ook minder gezondheidsproblemen bij de choline gevoerde koeien waaronder transitieziekten als subklinische melkziekte en ketose. Op het gebied van uiergezondheid zagen we minder mastitis en een lager celgetal in de choline groep.”

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?