Bedrijfsnieuws

DSM en ASR steken half miljard in precisiefermentatie

Voedingsingrediëntenbedrijf DSM en verzekeraar ASR gaan gespreid over de komende twintig jaar een half miljard euro investeren in de Biotech Campus in Delft.

Met de investeringen van de twee ondernemingen zal het scala aan laboratoriumapparatuur voor precisiefermentatie worden uitgebreid en kunnen zowel DSM als start-ups sneller en meer nieuwe voedingsmiddelentechnologieën ontwikkelen op basis van genetische aanpassing van micro-organismen. Een van de start-ups die zich heeft gevestigd op de expanderende campus is het Colombiaanse Bialtec dat in Latijns-Amerika op basis van deze technologie alternatieven produceert voor antibiotische groeibevorderaars voor zowel landbouwhuisdierenvoeding als huisdierenvoeding. Deze producten, zowel de antibiotische groeibevorderaars als de alternatieven, zijn in de EU en de VS niet toegelaten op dit moment.  

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?