Bedrijfsnieuws

Staking bij FrieslandCampina

Medewerkers van de FrieslandCampina locatie in Steenderen hebben zaterdagavond 6 mei het werk 24 uur neergelegd. Dat meldt vakbond FNV. Op de locaties in Meppel en Borculo wordt ook gestaakt. De vakbonden eisen onder andere een beter loonbod van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO). Die liet vorige week een ultimatum met eisen voor een eerlijke…

De medewerkers van FrieslandCampina Borculo werkzaam in de 5 ploegendienst staken de ochtenddienst van maandag 8 mei. De overige werknemers werkzaam in Borculo zijn opgeroepen om 8 mei ook te staken. In Meppel leggen medewerkers vanaf dinsdagavond 9 mei tot en met woensdagavond 10 mei het werk 24 uur neer.

De zuivelbedrijven willen niet verder gaan dan 8 procent salaris erbij dit jaar. Dat kan en moet beter, vindt de FNV. De inflatie in 2022 was 10 procent en de eerste maanden van dit jaar gemiddeld ruim 6 procent. De vakbond wil daarom een loonsverhoging die dit compenseert. Daarnaast moeten de salarissen voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels. Ook wil de FNV een regeling waarmee oudere werknemers eerder kunnen stoppen met werken.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?